Sportiva romana Stefania Adelina Dobre a cucerit medalia de bronz la cat. 57 kg, vineri, la Campionatele Europene de judo pentru juniori de la Malaga (Spania), informeaza Agerpres.

In optimi, romanca a dispus de Karina Cerevan (Rusia), in sferturi a castigat meciul cu israelianca Amit Prishkolnik, a fost invinsa in semifinale de Pauline Starke (Germania), insa a castigat meciul pentru bronz cu britanica Acelya Toprak.

Marcel Cercea a fost si el aproape de bronz la cat. 73 kg, dar a pierdut meciul decisiv si s-a clasat pe locul 5. Cercea l-a invins in primul tur pe lituanianul Motiejus Calka, in optimi l-a intrecut pe sarbul Milan Buncic, in sferturi a castigat in fata slovenului Martin Hojak, dar a pierdut semifinala cu Gheorghi Katiasvili. Cercea a pierdut apoi si meciul pentru locurile 3-5 cu austriacul Christopher Wagner.

Mihaela Chiss (44 kg) a pierdut primul sau meci, cu Rabia Ercengiz (Turcia), la fel ca si Camelia Ionita (48 kg), care a cedat in fata italiencei Michela Fiorini. La cat. 52 kg, Cleonia Raciu a fost invinsa in primul tur de Alexandra Maroti (Ungaria), iar Anamaria Ionita a pierdut in runda a doua in fata portughezei Mariana Esteves, dupa o victorie in fata italiencei Giulia Pierucci.

In concursul masculin, la cat. 55 kg, Lehel Orban a cedat in primul tur in fata italianului Andrea Carlino, iar Vlad Luncan a fost invins in turul secund de georgianul Irakli Kupatadze, dupa un succes in fata belgianului Vladislav Lim.

La cat. 60 kg, Alin Albu a dispus in primul tur de Ion Mihailov (R. Moldova), dar apoi a fost intrecut de Jolan Florimont (Franta).

La 66 kg, Florin Selea a pierdut in primul tur la olandezul Roy Schipper, iar Alexandru Raicu a fost intrecut de azerul Hidaiat Heidarov, in runda inaugurala a cat. 73 kg.

Pentru Romania vor mai concura la feminin Florisa Horvath, Olga Severin (ambele la cat. 63 kg) si Alexandra Mazilu (78 kg), iar la masculin vom fi reprezentati de Andrei Gusa (81 kg), Ionut Vasian (90 kg), Luca Kunszabo (100 kg) si Mircea Croitoru (+100 kg).

La competitie participa 405 sportivi, 229 la masculin si 176 la feminin din 41 de tari.