Premierul italian Matteo Renzi s-a declarat vineri nemultumit de concluziile summitului UE de la Bratislava, iar din acest motiv nu a participat la conferinta comuna de dupa reuniune cu omologii sai german si francez, relateaza Reuters, citata de news.ro.

"Nu sunt multumit de concluziile (summitului) cu privire la cresterea economica si imigratie", a declarat Renzi pentru presa dupa aceasta intalnire informala a sefilor de stat si de guverne care vizat intre altele, sa refaca increderea publicului european si sa gaseasca o cale de urmat dupa Brexit.

"Nu pot sa sustin o conferinta de presa impreuna cu Merkel si Hollande fara sa le impartasesc pozitiile", a raspuns premierul italian cand a fost intrebat de ce nu a luat parte la conferinta de presa comuna a cancelarului german Angela Merkel si presedintelui francez Francois Hollande.

Era neclar daca Renzi a fost invitat sau nu sa participe la conferinta de presa comuna a celor doi.

Liderul italian a criticat regulile bugetare ale UE si a apreciat ca summitul nu a facut vreun progres semnificativ in solutionarea crizei migratiei care afecteaza Uniunea.

"Ca sa definesti drept un pas inainte documentul de azi (vineri) cu privire la migranti ai nevoie de o anumita forma de fantezie, de o vorbarie ametitoare", a denuntat Renzi.