Reprezentantii Google au recunoscut ca un software al programului Google Street View a facut "exces de zel", dupa ce a estompat intr-o fotografie publicata pe internet "chipul" unei vaci dintr-o suburbie a orasului Cambridge, informeaza News.ro citand The Guardian.

Chipurile oamenilor si numerele de inmatriculare ale automobilelor sunt adeseori estompate de Google pentru a proteja identitatea acelor persoane in imaginile furnizate online de programul Street View.

Animalele sunt supuse arareori acestui tip de protejare a intimitatii, insa o vaca din Cambridge a devenit o veritabila vedeta pe internet in ultimele zile, dupa ce "chipul" ei a fost estompat de software-ul prea "zelos" al companiei Google.

Fotografia, care a fost realizata in vara acestui an in Coe Fen, o suburbie a orasului Cambridge, a fost reperata de David Shariatmadari, editorialist la editia americana a cotidianului The Guardian.

Imaginea prezinta o vaca in timp ce paste linistita pe malul raului Cam, insa "chipul" ei a fost estompat.

"Tehnologia noastra de estompare automatizata a chipurilor a fost putin cam prea zeloasa. Dar, desigur, nu putem sa ii rapim acestei vaci cele 5 minute de celebritate", a declarat pentru BBC un purtator de cuvant al companiei Google.

David Shariatmadari a publicat pe Twitter fotografia in cauza, iar aceasta a fost distribuita apoi pe aceeasi platforma de microblogging de peste 9.000 de ori.

In luna mai, Politia din West Midlands a publicat o fotografie similara trei miei care au fost furati si erau transportati intr-un automobil Ford Galaxy. Politistii au observat un vehicul suspect in Yardley, Birmingham, si au inceput sa il urmareasca, iar soferul a lovit un automobil parcat regulamentar.

Trei barbati au abandonat automobilul Ford si au fost arestati dupa o razie in gradinile din jur. Unul dintre ei a fost gasit intr-un copac, iar ceilalti erau ascunsi intr-o sera. Cei trei miei au fost transportati inapoi intr-o ferma din Sheldon, dupa ce politistii au reusit sa ii identifice pe proprietarii lor.