In total, 23 de civili si-au pierdut viata joi in raiduri aeriene asupra orasului Mayadin, in estul Siriei, aflat sub controlul gruparii Stat Islamic (SI), a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

"Douazeci si trei de civili, printre care noua copii, au fost ucisi in raiduri aeriene asupra orasului Mayadin", in provincia Deir ez-Zor, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, adaugand ca o lovitura a vizat o scoala in care erau adapostite persoane refugiate din cauza razboiului.

Alti 30 de civili au fost raniti in aceste lovituri aeriene, a afirmat Rami Abdel Rahmane, fara sa fie in masura sa precizeze daca a fost vorba despre aviatia rusa, siriana sau cea a coalitiei internationale antijihadiste conduse de Washington.

Provincia Deir ez-Zor, unde se afla importante campuri petroliere, a fost ocupata de SI care controleaza aproape in intregime capitala cu acelasi nume, cu exceptia aeroportului militar si a cartierelor din imprejurimi, aflate in mainile regimului de la Damasc, potrivit Agerpres.

Aceasta provincie nu este inclusa in armistitiul intrat in vigoare luni dupa acordul ruso-american care exclude gruparile jihadiste SI si Frontul Fateh al-Sham (fosta ramura siriana a organizatiei Al-Qaida).