Deputatii europeni au aprobat joi cu o larga majoritate desemnarea britanicului Julian pentru noul post de comisar european insarcinat cu Securitatea, intr-un context tensionat de dezbaterile privind conditiile de iesire a Marii Britanii din UE, scrie AFP.

Eurodeputatii, reuniti in sedinta plenara la Strasbourg, au aprobat aceasta desemnare cu 394 de voturi pentru, 161 impotriva si 83 de abtineri.

King, in prezent ambasador la Paris, urmeaza sa-l inlocuiasca in calitate de reprezentant al Marii Britanii in randul comisarilor europeni pe compatriotul sau Jonathan Hill, care a renuntat la portofoliul sau (Servicii financiare) dupa votul britanicilor in favoarea Brexitului, in 23 iunie.

Comisia pentru Libertati a Parlamentului European isi daduse marti acordul de principiu pentru desemnarea lui Julian King in fruntea acestui important portofoliu.

In cadrul audierilor, King a explicat ca va deservi interesele tuturor cetatenilor din UE. "In ziua in care Marea Britanie nu va mai fi membru al UE, mandatul meu se va termina", a spus acesta.

Dupa votul din Parlamentul European, nominalizarea sa trebuie sa fie validata de statele membre ale UE.