Candidatul republican la presedintia SUA, Donald Trump, a dezvaluit miercuri seara o parte din rezultatele ultimului control medical la care a fost supus, transmite DPA. El a inregistrat un episod din show-ul TV pe teme medicale Dr Oz, care potrivit staffului sau de campanie ar fi urmat sa fie difuzat abia joi, dar din care au aparut fragmente la scurta vreme dupa filmare, potrivit Agerpres.

Trump a facut pasul la scurt timp dupa ce dr. Lisa Bardack, medicul curant al contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, a inmanat presei o scrisoare de doua pagini cu ceva mai multe detalii despre starea de sanatate a acesteia.

Candidatul republican, intrebat de moderatorul emisiunii de televiziune, dr. Mehmet Oz, daca isi va face publice analizele medicale, a surprins raspunzand: "Pai, n-am nicio problema sa fac asta.

Le am chiar aici", dupa care a intrebat publicul: "S-o fac?". Trump i-a inmanat apoi gazdei un raport al medicului sau personal, dr. Harold N. Bornstein, care arata ca ia un medicament pentru reducerea nivelului colesterolului si ca, la o inaltime de 1m 87cm, cantareste 107 kg, cu 13 kg peste greutatea ideala potrivit standardelor medicale uzuale.

Dupa aceea, el a afirmat ca ar dori sa slabeasca vreo sapte kg, dar altfel se simte "azi la fel de bine ca la 30 de ani".