Un nou adolescent, al treilea in mai putin de o saptamana suspectat ca voia sa comita un atac jihadist, a fost arestat in Franta, a informat miercuri o sursa judiciara pentru AFP.

Adolescentul, in varsta de 15 ani, a fost inculpat pentru "asociere cu un grup terorist criminal" si incarcerat pe 10 septembrie, la doua zile dupa arestarea sa in Rueil-Malmaison, localitate de la periferia de vest a Parisului.

El a fost reperat pe mesageria criptata Telegram, pentru legaturile sale cu Rachid Kassim, un jihadist francez suspectat ca "teleghida" atentate din zona irakiano-siriana.

Arestarea sa a fost decisa intrucat afirmatiile sale de pe Telegram lasau sa se intrevada posibilitatea trecerii la fapte.

Duminica trecuta, un alt tanar de 15 ani, care locuia la Paris, a fost inculpat si incarcerat, fiind suspectat de planuirea unui atac cu arma alba. In urma cu o saptamana, un alt adolescent a fost arestat in capitala franceza pentru intentii similare.

In aceste doua cazuri, anchetatorii cred ca cei doi minori actionau de asemenea sub influenta lui Rachid Kassim, considerat in prezent drept unul dintre propagandistii francofoni cei mai periculosi din ISIS.