Ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault a avertizat miercuri Ucraina ca nu exista un 'plan B' pentru a pune capat conflictului armat din estul acestei tari, informeaza AFP, citata de Agerpres.

''Nu exista nicio alternativa, nu exista niciun plan B. Acordurile de la Minsk trebuie sa fie puse in practica'', a declarat seful diplomatiei franceze intr-o conferinta de presa comuna, la Kiev, cu omologul sau german Frank-Walter Steinmeier.

Ayrault si-a exprimat speranta ca saptamana viitoare se va incheia un acord cu privire la inceperea dezangajarii militare din trei zone-pilot.

El a insistat pe necesitatea organizarii de alegeri locale in estul Ucrainei, unde conflictul intre fortele proguvernamentale si separatistii prorusi s-a soldat cu peste 9.500 de morti de la declansarea sa, in aprilie 2014.

''O alta conditie este prezentarea proiectului de lege ucrainean privind alegerile locale si statutul regiunii Donbas'', a indicat seful diplomatiei franceze.

Acordurile de pace semnate la Minsk, in februarie anul trecut, prevad o serie de masuri politice si economice pentru a se pune capat conflictului din estul Ucrainei. Ansamblul masurilor, in special organizarea de alegeri in regiunile separatiste, nu a fost totusi pus in practica, iar ucrainenii si rusii se acuza reciproc pentru aceasta situatie.

Ucraina ar urma sa-si modifice constitutia pentru a oferi mai multa autonomie regiunilor rebele si a organiza aceste alegeri locale. Masurile respective provoaca insa dezbateri aprinse la Kiev, unde ele sunt considerate un mijloc de legalizare de facto a separatismului si de destabilizare a intregii tari.