Comisia Europeana a anuntat miercuri crearea echipei sale de negociatori pentru Brexit, in jurul unui duo franco-german format de fostul comisar Michel Barnier si Sabine Weyand, inalt functionar in executivul european, care ii va fi adjunct, scrie AFP.

Michel Barnier (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

Aceasta echipa, denumita "Grup de lucru articolul 50", va fi "insarcinat cu pregatirea si conducerea negocierilor cu Marea Britanie, tinand cont de cadrul relatiilor sale viitoare cu Uniunea Europeana", potrivit unui comunicat.

Numirea lui Michel Barnier ca negociator-sef al Comisiei fusese deja anuntata in 27 iulie.

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan afirma, intr-o postare pe pe Facebook, ca nu este admisibil ca, in conditiile in care Comisia Europeana si-a stabiliti echipa de negociatori, Marea Britanie sa nu anunte cand este pregatita pentru negocierile de iesire din UE.

"După referendumul din Marea Britanie am susținut că trebuie să acordăm Marii Britanii mai mult timp pentru a pune ordine în dezastrul creat de Cameron și a permite implementarea ordonată a rezultatului referendumului. Însă, de atunci au trecut 3 luni și Marea Britanie tot amână începerea negocierilor.

Nu e posibil ca Marea Britanie să își dorească ieșirea, noi să facem totul pentru a putea negocia, iar ei nici măcar să nu spună când vor fi pregătiți de negocieri", afirma Siegfried Muresan.