Coreea de Nord a protestat miercuri impotriva survolului a doua bombardiere strategice americane B-1B, cu capacitati nucleare, transmite Yonhap, citat de Agerpres.'

Bombardierele fortelor aeriene ale SUA au survolat baza aeriana Osan de la sud de capitala sud-coreeana Seul, ca avertisment pentru Coreea de Nord, care a efectuat saptamana trecuta un nou test nuclear - al cincilea, de amplitudinea cea mai mare.

Agentia de presa nord-coreeana KCNA, preluata de Yonhap, a calificat exercitiul drept "o provocare militara" care ar dovedi intentia Statelor Unite de a lansa un atac nuclear preventiv asupra Coreei de Nord. SUA vor continua sa aduca in regiune portavioane nucleare si alte mijloace strategice, cu intentia de a pregati o lovitura nucleara, a afirmat agentia oficiala de la Phenian.

"Aceste provocari necugetate ale imperialistilor americani care doresc razboiul imping cu fiecare ora peninsula coreeana catre punctul de explozie", dar armata nord-coreeana dispune de mijloacele de a "respinge orice agresiune si provocare cu o singura lovitura", a transmis KCNA in limba engleza.