Dispozitivele tehnologice care pot zbura la inaltimi mari ar putea reprezenta o solutie pentru departamentele de pompieri care incearca sa inteleaga la fata locului amploarea situatiei de urgenta inainte de a pune in pericol vietile pompierilor. Departamentul de pompieri din New York City este foarte aproape sa introduca folosirea dronelor pentru a obtine mai multe informatii despre incendii si situatiile de urgenta majore, scrie digitaltrends.com, citat de Agerpres.

Dronele robuste ce vor fi folosite in acest scop au un cost de circa 85.000 de dolari bucata si pot inregistra atat imagini video standard cat si imagini in infrarosu, conform New York Times. Cand are loc un incident de o gravitate sporita, departamentul de pompieri trimite unitatea tactica de comanda, care are in dotare dispozitive tehnologice pentru analizarea situatiei la fata locului astfel incat sa se stie despre ce este vorba inainte de sosirea echipelor de interventie.

O explozie de gaze care a avut loc in 2014 in Manhattan i-a aratat lui Timothy E. Herlocker, directorul centrului de operatii al departamentului de pompieri, cat de utile pot fi dronele pentru unitatea tactica. Multumita unui operator amator al unei drone, Herlocker si echipa sa au putut sa aiba imaginea de sus a situatiei, permitandu-le sa ia decizii informate despre cum sa abordeze zona de pericol si cum sa gestioneze incendiul.