Promisiunea Guvernului francez de a contribui cu ajutoare in lupta sectorului turistic al tarii vine dupa un val de atacuri islamiste, aducand o contributie de 10 milioane de euro la campania de promovare a tarii in strainatate. Acest sector reprezinta 7-8% din produsul intern brut al Frantei si are aproape doua milioane de angajati, informeaza Reuters.

Luna trecuta, oficialii regionali si de afaceri au cerut Guvernului un plan de salvare pentru acest sector, declarand ca atacurile au costat capitala franceza aproximativ 750 de milioane de euro in venituri pierdute.

"Mesajul nostru este ca suntem mobilizati si ca noi nu ne resemnam. Vom avea o campanie ambitioasa de promovare a turismului", a declarat ministrul de Externe, Jean - Marc Ayrault, la o conferinta de presa.

Turistii straini au ocolit Franta de cand SI a ucis 130 de persoane intr-un atac la Paris, in noiembrie anul trecut. In luna iulie, un om inarmat a condus un camion in multimea de oameni care sarbatoarea Ziua Bastiliei, pe 14 iulie, in Nisa, provocand moartea a 86 de persoane.

Ayrault a declarat ca sosirile de turisti straini in Franta au scazut, in medie, cu 8 la suta, comparativ cu anul trecut. Guvernul a anuntat ca va oferi 1,5 milioane de euro pentru initiativa public-privata prezentata in luna martie, de promovare a Frantei ca destinatie turistica.

Ayrault a anuntat contributia Guvernului cu 10 milioane de euro, dupa ce a cunoscut jucatori de turism cheie, precum hotelurile Accor, galeriile Lafayette si oficiali guvernamentali locali.

Franta este cea mai vizitata tara din lume, cu aproape 85 de milioane de straini inregistrati anul precedent. De asemenea, tara mizeaza pe prezenta a 100 de milioane de turisti straini, pana in 2020, a declarat Ayrault.