Hillary Clinton nu sufera de alte probleme medicale in afara de pneumonia anuntata duminica, a dat asigurari luni purtatorul de cuvant al candidatei democrate la Casa Alba, potrivit AFP.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

"Pot sa atest ca nu exista alta problema medicala nedivulgata", a declarat Brian Fallon la postul MSNBC, anuntand ca noi documente medicale vor fi facute publice in zilele urmatoare.

"Cred ca pana la mijlocul sau la sfarsitul saptamanii ea isi va relua campania", a afirmat Brian Fallon.

Purtatorul de cuvant a mai precizat ca Hillary Clinton nu si-a pierdut cunostinta atunci cand i s-a facut rau duminica dimineata, din cauza deshidratarii si a caldurii, stare ce a obligat-o sa paraseasca in graba o ceremonie in memoria victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, la New York.

El a admis de asemenea lipsa de comunicare pe tema incidentului medical in cursul zilei de duminica, cand a fost nevoie de mai multe ore pentru echipa lui Clinton sa difuzeze un comunicat in care anunta ca fosta sefa a diplomatiei americane sufera de o pneumonie, cu care a fost diagnosticata vineri si care a fost tinuta secreta pana duminica seara.

"Privind inapoi, am fi putut gestiona mai bine situatia si sa oferim mai multe informatii mai rapid", a spus el.

Hillary Clinton se odihnea luni la domiciliul sau din Chappaqua, langa New York. Ea si-a anulat deplasarea pe care trebuia sa o efectueze luni si marti in California. Ultima imagine in care apare dateaza de duminica la pranz, cand a iesit din apartamentul fiicei sale din New York, unde s-a dus dupa ce i s-a facut rau.