Moscheea din Florida pe care o frecventa autorul atacului de la clubul de noapte gay din Orlando a fost incendiata luni, in ziua sarbatoarii musulmane Aid el-Adha, au anuntat autoritatile locale, relateaza AFP, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul armat, comis in numele gruparii Statul Islamic de catre Omar Mateen pe 12 iunie in clubul Pulse, in sud-estul Statelor Unite, s-a soldat cu 49 de morti si aproximativ 50 de raniti, este cel mai sangeros atac din Statele Unite dupa cele de la 11 septembrie 2001, comemorate duminica.

Pompieri au fost trimisi la fata locului sa lupte cu flacarile in urma unui apel telefonic de urgenta de la Centrul islamic din Fort Pierce, situat la aproximativ 200 de kilometri nord de Miami, la ora locala 00.31 (07.31, ora locala), a anuntat David Thompson, la Biroul serifului, in comitatul Santa Lucia.

Biroul serifului a catalogat faptele drept un "incendiu voit", iar indicii au "dezvaluit ca acest incendiu a fost declansat in mod intentionat".

O persoana s-a apropiat dinspre est de cladirea modesta, iar "imediat" dupa aceea "a izbucnit o flacara, iar individul a fugit din zona", a adaugat Thompson descriind imagini surprinse de camere de supraveghere video.

Amploarea pagubelor era necunoscuta, insa, in imagini publicate de politie, fatada acestei foste biserici transformate in moschee este intacta.

In pofida faptului ca atacatorul din Orlando se afla printre credinciosii de la aceasta moschee, iar incendierea a avut loc la o zi dupa marcarea a 15 ani de la atacurile de la 11 septembrie, David Thompson a refuzat sa "speculeze" cu privire la un mobil.

Incendiul a avut loc in ziua in care musulmanii din intreaga lume sarbatoresc Aid el-Adha sau sarbatoarea sacrificiului.

Intrunirea prevazuta in moschee cu aceasta ocazie a fost "mutata in alt loc", a adaugat Thompson, cu scopul de a le permite autoritatilor sa continue ancheta.