​Un baiat de 15 ani a fost arestat in Paris pentru ca planuia un atac violent "iminent", au delcarat surse judiciare. Acesta este al doilea caz din ultima saptamana, descoperit in Franta si care ar avea legaturi cu un complot organizat de gruparea terorista Stat Islamic, informeaza Reuters.

Saptamana trecuta, o masina incarcata cu butelii de gaz si cansitre cu motorina au fost descoperita in apropiere de catedrala Notre Dame, iar asta a dus la descoperirea unui complot care avea ca tinta atacarea unei statii de tren din Paris. Aceste tentative de atacuri au fost coordonate de SI, iar sapte persoane, inclusiv patru femei au fost arestate.

Baiatul a fost plasat in arest la domiciliu, de cand Franta a decretat stare de urgenta in urma atacurilor din 13 noiembrie de la Paris, in care gruparea terorista Stat Islamic a ucis 130 de perosane, au declarat doua surse sub anonimat. Acestea nu au vrut sa precizeze de ce baiatul a fost arestat la domiciuliu.

Arestarea sa de saptamana aceasta vine ca urmare a faptului ca acesta planuia un atac intr-un spatiu public din capitala Frantei.

A doua sursa a precizat ca tanarul avea legaturi Rashid Kassim, militant al SI. Kassim este suspectat ca a coordonat-o pe una dintre femeile arestate saptamana trecuta sa produca un atac in una dintre statiile de tren din Paris.

Publicatia franceza Le Monde a declarat ca Rashid Kassim se afla in Siria si ca acesta a folosit serviciul de Telegrama pentru a planifica atacurile.

"Femei, surori, mergeti la atac. Unde sunt fratii? Ea a agitat un cutit si a lovit un politist... Unde sunt oamenii?", este unul dintre mesajele trimise de Kassim, potrivit Le Monde.

Una dintre femeile arestate saptamana trecuta a injunghiat un politist in timp ce era arestata, iar aceasta a fost impuscata.

O alta femeie arestata impreuna cu sotul ei cand se aflau pe o autostrada din Franta, este investigata de autoritati. Ea trebuie sa dea explicatii in ceea ce priveste masina cu butelii gasita langa Notre Dame.