Șefa partidului populist antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD), Frauke Petry, sustine că în țară poate izbucni un "război civil" în cazul în care consecințele negative ale imigrației vor continua să se înmulțească, potrivit News.ro, care citeaza agentia EFE. Într-o serie de declarații difuzate duminică de publicația Welt am Sonntag, Petry a remarcat că, pentru moment, nu au avut loc manifestații de proporții împotriva imigranților și nici proteste importante în marile orașe germane.

"Ceea ce vedem că se întâmplă în ceea ce privește de exemplu persecuția femeilor creștine în centrele noastre de primire (de refugiați) și deopotrivă delincvența zilnică de pe străzile noastre din partea unor persoane care se presupune că sunt în căutare de protecție este de neacceptat", a spus ea. În opinia lui Petry, "cu cât (în Germania) vor sosi mai mulți bărbați tineri, imigranți, din nordul Africii, puțin educați și adesea agresivi, cu atât mai tensionată va deveni situația". "Nu dorim un război civil în Germania. Suntem partidul păcii sociale", a susținut ea.

Anterior, Frauke Petry a mai spus că majoritatea solicitanților de azil nu sunt cu adevărat refugiați și că mulți așa-ziși sirieni provin de fapt din alte țări. Petry crede că "atunci când cetățenii vor fi cu adevărat conștienți (de situație), atitudinea lor față de imigranți se va înrăutăți considerabil, și la fel se va întâmpla și cu atitudinea lor față de adevărații refugiați". "Nu dorim să se întâmple acest lucru. De aceea trebuie să acționăm acum fără întârziere", a adăugat politicianul german.