Ambasada SUA la Ankara s-a aratat ingrijorat duminica de informatiile despre confruntari in sud-estul Turciei, in urma unei decizii guvernamentale de a indeparta de la conducere primarii din 24 de orase, sub suspiciuni de legaturi cu militantii kurzi, scrie Reuters.

"Suntem preocupati de rapoartele privind confruntarile din sud-estul Turciei ca urmare a deciziei guvernului de a indeparta din functie unii oficiali locali alesi, in baza acuzatiilor de sprijinire a terorismului, si numirea unor administratori locali in locul lor", a aratat ambasada intr-un comunicat postat pe Twitter.

Ambasada a ratat ca sustine dreptul Turciei de a se apara impotriva terorismului, dar a notat importanta respectarii dreptului la un proces echitabil si dreptul de a protesta pasnic.

"Speram ca orice numire a unor oameni de incredere va fi temporara si ca cetatenilor locali li se va permite in curand sa isi aleaga noi functionari locali, in conformitate cu legislatia turca", a aratat ambasada.

Turcia numit duuminica noi administratori in 24 de municipalitati, cele mai multe dintre ele in sud-est majoritar kurd, in cadrul campaniei impotriva militantilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).