Politia franceza a arestat, din ianuarie pana in prezent, 293 de persoane acuzate de terorism, a anuntat sambata ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

"Am arestat 293 de persoane implicate in filiere teroriste de la inceputul anului. Tot atatea filiere au fost dezmembrate, tot atatea atentate au fost evitate", a declarat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, in marja Congresului Federatiei Nationale a Protectiei Civile, citeaza News.ro.

"Acest lucru nu inseamna ca vom reusi sa evitam tot. Acest lucru inseamna ca vom face totul pentru a evita (atacurile - n.r.). In prezent exista o capacitate de disimulare a teroristilor prin mijloace criptate", a adaugat el.

"Folosesc mijloace multiple de telefonie pentru a scapa de vigilenta serviciilor de informatii. Suntem efectiv intr-o actiune extrem de intensa, in fiecare moment, pentru a apara francezii si obtinem rezultate. Aceste rezultate nu trebuie sa ne reduca vigilenta, pentru ca 100% precautie nu inseamna niciodata risc zero", a subliniat oficialul.

Cel mai recent atentat dejucat viza gara Lyon din Paris. Complotul a fost pus la cale de trei femei arestate joi, in ancheta vizand o masina cu butelii de gaz gasita abandonata in apropiere de catedrala Notre-Dame din Paris.

Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz in automobilul abandonat, iar autoritatile cred ca a fost un test pentru un atentat ulterior.

Mai multe documente cu inscrisuri in araba au fost gasite in interiorul autovehiculului.

Oficialii sunt ingrijorati ca masina a stationat timp de doua ore in apropiere de Notre-Dame, o zona turistica aglomerata, unde parcarea este interzisa, desi mai multe persoane au alertat politia.

Peste 200 de persoane si-au pierdut viata in atentatele teroriste care au zguduit in ultimul an si jumatate Franta.

De asemenea, autoritatile franceze raman in alerta maxima de atentate teroriste, dupa ce liderii ISIS au facut un apel pentru lansarea de noi atacuri in Hexagon.