O masina suspecta, in care se aflau doua butelii, a fost gasita sambata dimineata in apropiere de o sinagoga, la Marsilia, la o saptamana dupa un incident similar produs la Paris, relateaza La Libre Belgique, potrivit News.ro.

Masina a fost descoperita in jurul orei locale 11.00 (12.00, ora Romaniei), in apropiere de Centrul Comunitar al Bar Yohaye (sinagoga locala). Circulatia in zona a fost inchisa.

Buteliile nu aveau nici un dispozitiv de detonare, la fel cum s-a intamplat si la Paris, a declarat prefectul de politie din regiunea Bouches-du-Rhone, Laurent Nunez, subliniind ca este, insa, prea devreme pentru a face o paralela intre cele doua cazuri.

In total, opt persoane au fost arestate in investigatia privind abandonarea, la sfarsitul saptamanii trecute, a unui autovehicul incarcat cu butelii de gaz in apropiere de catedrala Notre-Dame.

Autovehiculul Peugeot 607 nu avea placute de inmatriculare, iar politistii au descoperit mai multe butelii de gaz pline in portbagaj si una goala pe scaunul din fata. De asemenea, semnalizarea de avarie a autovehiculului a fost lasata pornita pentru a atrage atentia persoanelor care traversau zona. Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz in automobil, iar autoritatile cred ca a fost un test pentru un atentat ulterior. Mai multe documente cu inscrisuri in araba au fost gasite in interiorul masinii.

Oficialii sunt ingrijorati ca masina a stationat timp de doua ore in apropiere de Notre-Dame, o zona turistica aglomerata, unde parcarea este interzisa, desi mai multe persoane au alertat politia.

Trei femei au fost retinute joi noapte in localitatea Boussy-Saint-Antoine, situata doar la cativa kilometri de metropola Paris. Potrivit autoritatilor, ele planuiau sa comita un atentat terorist asupra unei gari din capitala Frantei.