Statele Unite sunt pregatite sa faca tot ce este necesar pentru a raspunde amenintarii crescande din partea Coreei de Nord, a declarat vineri secretarul de stat american John Kerry, dupa cel de-al cincilea test nuclear nord-coreean, cel mai mare de pana acum, informeaza Agerpres.

John KerryFoto: Captura Youtube.com

"Suntem gata sa luam orice masuri necesare pentru a ne asigura ca aliantele noastre continua sa se apere impotriva acestei amenintari tot mai mari la adresa pacii si securitatii internationale", a afirmat Kerry, citat de agentia Reuters.

Seful diplomatiei americane a afirmat ca Washingtonul ramane deschis unui dialog "credibil si autentic" privind denuclearizarea peninsulei coreene, dar a adaugat ca Phenianul nu s-a dovedit un partener credibil de negocieri.

Ambasadorii celor 15 tari membre ale Consiliului de Securitate al ONU vor avea vineri dupa-amiaza la New York consultari de urgenta cu usile inchise, la cererea SUA si a Japoniei, pentru a discuta despre testul nuclear efectuat de catre Coreea de Nord, cel mai puternic realizat vreodata de catre Phenian, potrivit Seulului.