Silvia Radu, care a demisionat la finele anului trecut din functia de presedinte al companiei Gas Natural Fenosa, a anuntat ca intentioneaza sa candideze ca independent la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, potrivit Deschide.md. Alegerile prezidentiale din Republica Moldova sunt programate pe 30 octombrie - primul tur si 13 noiembrie - al doilea tur, in cazul in care va fi necesar.

Silvia Radu a lucrat in cadrul Gas Natural Fenosa din anul 2000, iar incepand din anul 2008 a ocupat functia de director executiv al companiei.

Liderul PN, Renato Usatii, scria miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca Silvia Radu o "va peni" pe Maia Sandu (va incerca sa rupa din voturile acesteia - n.red.)

Mia Sandu este candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) la alegerile prezidentiale.

"Daca nu se intervine urgent cu reforme si schimbari hotarate, criza s-ar putea adanci si consecintele ei ar putea fi extrem de grele. Vedem cu totii ca increderea in clasa politica este foarte scazuta. Oamenii sunt dezamagiti de politicieni, partidele continua sa se razboiasca intre ele pentru interese care nu au nicio legatura cu interesele tarii... Eu nu cred ca actuala clasa politica poate sa se schimbe singura. Nu vad vointa si interes pentru aceasta. Nu cred nici in partidele noi, facute cu oameni vechi... Dupa parerea mea ferma Presedintele tarii trebuie sa fie in totalitate apolitic... Nu avem nevoie de un Presedinte cu trecut vulnerabil, santajabil. Presedintele ales de popor trebuie sa fie liber cand preia functia si sa poata ramane liber tot mandatul. Sa nu se angajeze in niciun proiect politic, sa fie un mediator veritabil, sa nu imparte cetatenii dupa criterii geopolitice sau limba vorbita", a declarat joi Silvia Radu.

Silvia Radu a mai spus ca "Poporul va decide acel vector pe care urmeaza sa fie dezvoltata tara. Eu cred in valorile europene, eu promovez standartele internationale. Sunt sigura ca economia de piata, totul ce promoveaza UE este valabil pentru Republica Moldova in cazul in care institutiile statului vor fi depolitizate si vom avea tehnocrati care vor fi in stare sa implementeze acele reforme in cadrul economiei tarii noastre."