Candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, Donald Trump, l-a laudat miercuri pe presedintele rus Vladimir Putin, despre care a afirmat ca este un lider mai bun decat presedintele american Barack Obama, transmit Reuters si DPA, citate de Agerpres.

Intr-un forum televizat la care a participat si candidata democrata Hillary Clinton, Trump a spus ca are un mare respect fata de rusi si ca va avea 'o relatie minunata' cu Vladimir Putin. ''Cred ca ma voi intelege cu el (Putin). Este un lider. Mult mai mult decat este un lider presedintele nostru'', a spus candidatul republican.

Donald Trump a adaugat ca avantajul unei relatii bune a Statelor Unite cu Rusia este acela ca Moscova doreste sa distruga organizatia Stat Islamic la fel de mult pe cat doreste Washingtonul.

In urma cu cateva saptamani, Trump l-a numit pe Barack Obama 'fondatorul ISIS' (acronimul pentru Stat Islamic), declaratie care a atras critici dure, ceea ce l-a determinat sa aiba o abordare mai prudenta pe aceasta tema in actuala campanie electorala din SUA.

Anterior in cursul zilei de miercuri, Donald Trump s-a pronuntat pentru o noua consolidare militara a tarii sale, sustinand ca SUA sunt mai amenintate ca niciodata de inamici precum islamistii extremisti, Coreea de Nord si China.