Presedintele socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, a anuntat miercuri ca tara sa, care traverseaza o grava criza economica, va cumpara arme si echipament pentru politie in valoare de 25 de milioane de dolari, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Am aprobat un buget de 25 de milioane de dolari pentru a cumpara arme, veste antiglont si masini pentru politia noastra nationala", a anuntat Nicolas Maduro in marja unei ceremonii de decorare a unor membri ai fortelor de ordine.

In 2015, Venezuela a inregistrat o rata a criminalitatii de 58,1 la 100.000 de locuitori (17.778 de cazuri), potrivit ministerului public. La nivel mondial, media este de 8,9 crime la 100.000 de persoane.

Cu ocazia acestui anunt, Nicolas Maduro a criticat opozitia care, in opinia sa, genereaza violenta si incurajeaza o lovitura de stat urmarind sa il rastoarne de la putere.

Fara sa ofere mai multe detalii, el a anuntat ca politia nationala infiintata in 2009 de fostul presedinte Hugo Chavez va fi restructurata. In acest sens, el l-a insarcinat pe ministrul de interne, generalul Nestor Reverol, sa ii prezinte un plan "in urmatoarele de 30 de zile".

Mii de partizani ai opozitiei si guvernului au iesit miercuri pe strazile principalelor orase din Venezuela. Pozitiile celor doua tabere par ireconciliabile in privinta proiectului de referendum pentru revocarea presedintelui Nicolas Maduro.

Venezuela face fata unei recesiuni economice legate de prabusirea cursului petrolului, care asigura 96% din incasarile valutare ale tarii, iar Fondul Monetar International prevede o inflatie de 720% pentru 2016.