Tensiunile in crestere din regiunea Balcanilor de Vest reprezinta un risc serios la adresa securitatii Ungariei, a declarat ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, citat de agentia de stiri MTI, potrivit Mediafax. Disputele teritoriale, pericolul reprezentat de extremismul religios si cresterea riscului terorist in sud-estul Europei ar putea duce la reizbucnirea crizei refugiatilor in Europa, a afirmat Szijjarto, cu ocazia Forumului Strategic de la Bled.

"Din acest motiv, instabilitatea in regiunea Balcanilor de Vest constituie un risc de securitate serios pentru Ungaria," a declarat ministrul, care a adaugat ca aceasta instabilitate ar putea permite imigrantilor sa ajunga mai usor la frontiera de sud a Ungariei.

Oficialul ungar a mai precizat ca Ungaria nu poate face fata de una singura unui eventual nou val de imigranti si are nevoie de ajutorul Uniunii Europene.

Ungaria recomanda UE sa intreprinda doua masuri in aceasta chestiune, a adaugat Szijjarto. In primul rand, ar trebui sa urgenteze procesul de integrare in UE a statelor din regiunea Balcanilor de Vest. Iar in al doilea rand, statele UE ar trebui sa sprijine tarile din aceasta regiune in gestionarea fluxului de imigranti.