Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei, s-ar putea sa se fi grabit cu decizia de a reduce dobanda de referinta si de a veni cu un nou pachet de masuri de relaxare fiscala, crede Jacob Rees-Mogg, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Rees-Mogg este un politician care cere demisia guvernatorului din cauza avertismentelor acestuia legate de impactul parasirii UE.

"Din moment ce nu putem avea incredere ca este impartial, incepi sa te gandesti daca actiunile sale au un spate politic sau daca taierea ratelor a fost un raspuns la criticile unor analisti, pentru a dovedi ca are dreptate', a spus Mogg, un parlamentar pro-Brexit. "A trecut peste perceptia de impartialitate din partea pozitiei sale de Guvernator", a adaugat el.

Comentariile vin in conditiile in care Carney trebuie sa raspunda unor serii de intrebari legate de mandatul sau, in prima sa aparitie publica de la barajul de la lansarea noului pachet de stimuli din 4 august.

Cele mai recente date statistice arata ca economia britanica isi revine repede dupa socul initial declansat de votul pentru Brexit, iar investitorii care pariasera pe o noua reducere a ratei anul acesta incep sa vada o probabilitate de doar 25%."