Rusia lanseaza noi exercitii militare la granita cu Ucraina, in Crimeea si in Caucaz / Participa flotele din marile Neagra si Caspica
Aceste manevre, care ar urma sa se incheie sambata, isi propun sa testeze pregatirea de lupta pentru circa 12.500 de soldati din districtul militar sud, a precizat intr-un comunicat ministerul rus al Apararii.
Flota rusa din Marea Neagra si din Marea Caspica urmeaza de asemenea sa ia parte la aceste exercitii, alaturi de aviatie si de forte aeropurtate.
Presedintele rus Vladimir Putin ordonase la finele lui august vaste manevre militare in mai multe regiuni rusesti, inclusiv in Crimeea si la granita ucraineana.
Armata rusa si-a multiplicat exercitiile militare de mare amploare pe intregul sau teritoriu, de la inceputul crizei in relatiile sale cu occidentul, dupa implicarea in conflictul din Ucraina si anexarea Crimeii.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Cum Moscova mentine forte de ocupatie la doar cateva zeci de km de Romania, in regiunea separatista de la Nistru, tara noastra nu poate astepta ca un fost ofiter de KGB precum Putin sa aiba "bunul simt" si sa nu agreseze teritorii istorice romanesti sau chiar frontiere NATO.
Ar fi iresponsabil sa fim la mila Kremlinului sau sa depindem total de bunavointa unui presedinte francez sau a unui cancelar de la Berlin.
Practic, Rusia ne obliga sa ne luam masuri de protectie, macar la un nivel minim.
Si o facem atat printr-o alianta foarte stransa cu singurii care ii pot stopa net pe rusi, americanii, cat si prin ameliorarea permanenta a capacitatilor noastre militare.
Vom cumpara si vom invata sa folosim tot ce e necesar pentru a provoca Rusiei un maxim de pierderi in caz de agresiune.
Linia rosie fiind R. Moldova, pe care nu o vom lasa singura pentru ca e al doilea stat romanesc si pentru ca e ultima defensiva inainte ca Rusia sa ajunga pe frontiera Romaniei actuale.
Deocamdata, Rusia a declansat deja un razboi hibrid impotriva Romaniei, cu campanii de dezinformare si denigrare prin agenti interpusi din mass-media, insa observam ca se pregateste intens si de actiuni militare, prin manevre pe scara larga, la nivel continental (de la Baltica la M Neagra).
Prima tinta va fi Ucraina, insa nu e catusi de putin exclusa o "provocare" in tarile baltice sau in R.Moldova, pentru a "testa" coeziunea aliatilor (care nu sunt chiar pe aceeasi lungime de unda cand e vorba de un raspuns ferm la adresa Rusiei).
Balticii vor fi ajutati de scandinavi, polonezi si americani, dar basarabenii se pot baza deocamdata doar pe romani si americani. De aici si ideea unei brigazi multinationale (greu de realizat cu o Turcie "otomana" si o Bulgarie pro-rusa).