Criza din Siria: Esec al negocierilor intre SUA si Rusia in marja summitului G20
Noile discutii care au avut loc luni intre secretarul de stat american John Kerry si ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-au incheiat fara sa se ajunga la un acord, potrivit diplomatului.
Duminica, Washingtonul a acuzat Moscova ca "a dat inapoi" in privinta anumitor puncte din negocieri, facand imposibil pentru moment un acord de cooperare intre cele doua mari puteri.
Moscova si Washingtonul, care efectueaza separat atacuri asupra jihadistilor in Siria, sunt in dezacord in special in privinta a ceea ce ar trebui sa se intample cu presedintele sirian Bashar al-Assad, in contextul in care regimul de la Damasc continua sa loveasca opozitia siriana cu sprijin rus, un alt mar al discordiei cu SUA.
Surse din Ministerul rus de Externe, citate de Interfax, spun insa ca nu exista nicio baza pentru afirmatii dramatice dupa esecul negocierilor, relateaza Reuters.
"Procesul va continua. Nu exista niciun motiv pentru astfel de afirmatii dramatice precumcele facute de unele surse din Departamentul de Stat (american - n.red.) ca nu s-a reusit nimic", a declarat sursa.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Ca sa fie si mai complicat, asa zisa "opozitie libera" (recte creata de occidentali) e atat de divizata incat au loc lupte permanente intre diversele factiuni, iar la randul lor aceste factiuni se bat cu islamisti pro-sauditi sau cu fortele kurde.
Sunt peste 900 de factiuni si militii locale in Siria, occidentalii au si constatat ca nici nu stiu pe cine antreneaza si cui dau arme, acestea ajung la islamisti sau chiar la jihadisti.
USA, Franta, UK, etc. sunt acolo pentru a-l dobora pe Assad si a reduce influenta Iranului siit, cel putin cu ideea asta au pornit (odata cu aparitia ISIS au schimbat prioritatea si par mai putin sigure de necesitatea inlaturarii imediate a dictatorului de la Damasc).
Rusia e acolo pentru a contracara strategic actiunea occidentala in Orientul Mijlociu, il mentine in dependenta pe Assad si obtine recunostinta Iranului (inclusiv sub forma de comenzi militare si nucleare consistente).
Turcia e acolo pentru ca e obsedata de exterminarea oricarei forme de independenta a poporului kurd, Ankara pare decisa sa interzica un viitor liber pentru 25 de milioane de kurzi care nu au alta vina decat ca sunt de alta etnie decat turcii si locuiesc acolo dinaintea venirii turcilor in Asia Mica.
Iranul, sauditii si restul tarilor musulmane sunite din Golf sunt acolo pentru a se impiedica reciproc in extinderea sferei de influenta.
Israelul nu intervine direct ci ii antreneaza pe kurzi pariind pe relatii strategice in viitor cu un Kurdistan situat perfect in inima Orientului Mijlociu. E si motivul pentru care Erdogan a cerut reluarea relatiilor cu Israelul (tot el a rupt relatiile).