Statele Unite si Rusia nu au reusit luni sa ajunga la un acord privind Siria in cadrul negocierilor desfasurate in marja summitului G20 de la Hangzhou, in estul Chinei, din cauza divergentelor care persista, a precizat un diplomat american, citat de AFP. Surse din Ministerul rus de Externe, citate de Interfax, spun insa ca nu exista nicio baza pentru afirmatii dramatice dupa esecul negocierilor.

Kerry LavrovFoto: AFP

Noile discutii care au avut loc luni intre secretarul de stat american John Kerry si ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-au incheiat fara sa se ajunga la un acord, potrivit diplomatului.

Duminica, Washingtonul a acuzat Moscova ca "a dat inapoi" in privinta anumitor puncte din negocieri, facand imposibil pentru moment un acord de cooperare intre cele doua mari puteri.

Moscova si Washingtonul, care efectueaza separat atacuri asupra jihadistilor in Siria, sunt in dezacord in special in privinta a ceea ce ar trebui sa se intample cu presedintele sirian Bashar al-Assad, in contextul in care regimul de la Damasc continua sa loveasca opozitia siriana cu sprijin rus, un alt mar al discordiei cu SUA.

Surse din Ministerul rus de Externe, citate de Interfax, spun insa ca nu exista nicio baza pentru afirmatii dramatice dupa esecul negocierilor, relateaza Reuters.

"Procesul va continua. Nu exista niciun motiv pentru astfel de afirmatii dramatice precumcele facute de unele surse din Departamentul de Stat (american - n.red.) ca nu s-a reusit nimic", a declarat sursa.