Singapore a confirmat duminica alte 27 de noi cazuri de infectie cu virusul Zika transmisa la nivel local, a anuntat intr-un comunicat Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala de Mediu, citate de agentia de presa Xinhua, informeaza Agerpres. Actualizarea datelor de duminica ridica numarul total de infectii cu Zika din Singapore la 242 de cazuri.

Virusul ZikaFoto: europa.eu

Ministerul Sanatatii a declarat ca printre aceste cazuri nou raportate, 25 de cazuri sunt legate de zonele Aljunied Crescent, Sims Drive, Kallang Way si de cluster-ul Paya Lebar Way.

Comunicatul a pus in evidenta ca exista un nou cluster potential de infectie dupa un caz raportat anterior si unul nou raportat duminica. Ambii pacienti locuiesc in zona Joo Seng Road.

Agentia Nationala de Mediu a fost in contact permanent cu operatiunile de tinere sub control a populatiilor de tantari din specia Aedes din zonele Aljunied Crescent, Sims Drive Kallang Way si Paya Lebar Way din orasul stat Singapore.

Din 3 septembrie, 62 de habitate de reproducere au fost detectate si distruse. Agenti de mediu si voluntari continua, de asemenea, mobilizarea eforturilor de distrugere a populatiilor de tantari in Paya Lebar Way si Kallang Way.

Agentia guvernamentala a declarat ca vor fi efectuate operatiuni de control a vectorului transmiterii infectiei si vor fi mobilizate efective si in zona Joo Seng Road, mai transmite agentia de presa Xinhua.