Agentia americana pentru informatii militare a postat pe Twitter un mesaj sarcastic duoa un incident protocolar care a marcat, sambata, sosirea in China a presedintelui SUA, Barack Obama, relateaza Agerpres, citand AFP. Sambata, dupa aterizarea Air Force One, Barack Obama nu a avut dreptul la covor rosu la coborarea din avion, un responsabil de la Casa Alba si un membru al serviciilor chineze de securitate avand un schimb de replici tensionat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mare clasa, China, ca intotdeauna", se putea citi in acest scurt mesaj al Defense Intelligence Agency (DIA), repede suprimat, dar care nu a scapat abonatilor retelei sociale, el fiind reluat si de Wall Street Journal.

Ulterior, agentia a prezentat scuze, fara prea multe comentarii: "Mai devreme in cursul zilei, un mesaj cu privire la un articol a fost postat din greseala de pe acest cont si el nu reflecta pozitia DIA. Ne cerem scuze", se poate citi pe contul de Twitter @DefenseIntel, care numara peste 80.000 de abonati.

Mesajul initial trimitea la un articol din New York Times in care era prezentata confuzia care a domnit pe pista aeroportului din Hangzhou, unde se desfasoara summitul G20.

Duminica, presedintele american a incercat sa minimizeze incidentul. Daca a subliniat diferentele dintre tara sa si China in domeniul libertatii presei, el a recunoscut de asemenea ca logistica uriasa a delegatiei SUA poate fi uneori surse de tensiune pentru tara gazda.