Un aliat apropiat lui Donald Trump a declarat ca discutiile privind construirea unui zid in Mexic nu ar fi trebuit sa fie un subiect de discutie in cadrul intalnirii dintre candidatul republican la presedintie si si presedintele mexican, Enrique Pena Nieto, informeaza Reuters.

Donald TrumpFoto: Hotnews

Dupa intalnire, Trump a declarat reporterilor ca nu a discutat cererea sa ca Mexicul sa plateasca costul pentru construirea unui zid la granita dintre cele doua tari.

Cu toate acestea, Pena Nieto a declarat pe Twitter ca a ridicat problema costului zidului.

"La inceputul conversatiei cu Donald Trump, am facut clar ca Mexicul nu va plati pentru zid" a declarat Pena Nieto, intr-un tweet.

Fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, care l-a insotit pe Trump in timpul discutiilor, a declarat ca regulile de baza au fost stabilite inainte de discutii si consilierii candidatului republican la presedintie, cat si echipa lui Pena Nieto au cazut de comun acord ca discutiile referitoare la costurile zidului sunt irelevante.

"Nu vom discuta despre plata zidului, intrucat nu este un subiect asupra caruia am cazut de acord", a spus acesta.

Giuliani a recunoscut ca subiectul a fost totusi adus in discutie de Pena Nieto.

Poate ca personalul nu-l informasera sau pur si simplu a uitat, asa ca a adus vorba despre asta. Era ceva gresit inca de la inceput, asa ca am spus scurt si la obiect ca nu vom discuta pe aceasta tema."