Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a cerut ca Rusia si SUA sa urgenteze acordul de incetare a focurilor din Siria si a subliniat urgenta de a oferi ajutor umanitar persoanelor aflate sub asediu in Alep, informeaza Reuters.

Frank-Walter SteinmeierFoto: Photothek - Thomas Kohler

"SUA si-a prezentat oferta. Rusia poate arata acum ca este cu adevarat interesata in a vedea o incetare a focurilor din Siria, a declarat Steinmeier.

"Nici Rusia nu ar fi interesata ca luptele din Siria sa continue. Moscova stie, ca oricine, ca nu exista o solutie militara in ceea ce priveste conflictul din Siria", a mai adaugat el.

De altfel, si cancelarul german Angela Merkel a discutat situatia umanitara "catastrofala" din Siria cu presedintele rus Vladimir Putin, la o inalnire care a durat foua ore si a avut loc, aproape, in paralel cu summitul G20, a declarat un purtator de cuvant al guvernului German.

La Oslo, Walter Steinmeier a declarat ca o incetare a focurilor in Alep a fost o conditie prealabila pentru obozitia siriana, ca aceasta sa fie de acord sa se intoarca la negocieri.

Acesta a mai declarat ca spera ca Rusia si SUA vor face un progres pe durata intalnirilor bilaterale, care au loc la summitul G20 din China