India ar urma sa respinga o oferta din partea DCNS cu privire la trei noi submarine, in urma scurgerilor de informatii a caror victima a fost constructorul naval militar francez, potrivit unor rerezentanti ai Apararii indiene, relateaza Reuters, citata de News.ro.

DCNS a anuntat ca nu are nicio informatie in acest sens si ca negocierile cu India continua.

Franta si India ancheteaza cu privire la o scurgere masiva de informatii, a caror victima a fost DCNS, cu privire la sase subarine din clasa Scorpene concepute pentru armata indiana.

DCNS a propus Indiei sa-i furnizeze inca trei submarine, insa aceasta oferta ar urma sa fie respinsa, potrivit surselor citate.

"Avem un acord pentru sase (submarine) si vom ramane la sase", a declarat vineri pentru Reuters un oficial de la Ministerul indian al Apararii.

"Aflam cu stupefactie aceasta informatie", a reactionat Emmanuel Gaudez, un purtator de cuvant DCNS. "Negocieri sunt in curs cu Guvernul si partenerii nostri indieni. Nu am fost informati cu privire la o asemenea decizie", a declarat el pentru Reuters.

DCNS, un grup de constructii navale din care grupul de aparare Thales detine 35%, a fost victima, in 2011, a unei scurgeri de date care vizeaza, potrivit presei australiene, 22.000 de pagini de documente ce detaliaza intre altele capacitati secrete de lupta ale celor sase sase submarine din clasa Scorpene destinate Indiei.

Ministerul indian al Apararii a transmis DCNS o scrisoare in care cere precizari cu privire la natura datelor vizate.

Cotidianul The Australian, care a dezvaluit cazul, a publicat o infima parte a documentelor respective, fara sa dezvaluie detalii despre proiectarea si capacitatile de a fi invizibil pe radar ale submarinului.

Submarinele comandate de India sunt in curs de constructie, pe un santier naval din Mumbai. Primul submarin urmeaza sa intre in serviciu pana la sfarsitul anului.