Doi marocani radicalizati si expulzati din Franta saptamana trecuta catre Maroc se pregateau sa comita atacuri in locuri publice, un restaurant si un club de noapte, la Metz, in estul Frantei, a scris sambata presa marocana, potrivit AFP, citeaza News.ro.

Cei doi barbati, sustinatori ai gruparii Statul Islamic, au fost extradati pe 26 august din Franta catre Maroc. Potrivit autoritatilor marocane, ei voiau sa comita "atentate de anvergura" in ambele tari, in numele Statului Islamic.

"Investigatii ale serviciilor marocane de securitate au relevat ca voiau sa comita un atac in Place de la Republique, in centrul (orasului) Metz", scrie in editia de sambata cotidianul privat arabofon Assabah, care ofera numeroase detalii despre planul acestora, dar fara sa atribuie informatiile vreunei surse.

Ei pregateau atacuri cu arme de foc, similare ca mod de operare atacurilor de la Paris, soldate cu 130 de morti, in noiembrie 2015, dar si cu vehicule cu care planuiau sa intre in multime, ca la jumatatea lui iulie, la Nisa, un atac soldat cu 86 de morti, "cu obiectivul de a face cat mai multe victime", adauga ziarul.

Cei doi barbati, Redouane Dahbi si Ayyoub Sadki, voiau sa-si puna planurile in aplicare "in ultima saptamana a vacantei de vara" si au fost expulzati "la cererea autoritatilor marocane", potrivit Assabah, care da asigurari ca serviciile de securitate din regat au "salvat Franta de la o lovitura fatala".

Statul Islamic a promis sa le furnizeze mijloacele necesare pentru a comite aceste atentate.

Arme urmau sa le serveasca sa comita atacuri in locuri inchise si cluburi de noapte frecventate de tineri, adauga Assabah.

Redouane Dahbi planuia sa comita un atac la un restaurant din centrul orasului si la un club de noapte frecventat de homosexuali, similar unui atac la un club gay din Orlando, in sud-estul Statelor Unite, soldat cu 50 de morti, la jumatatea lui iunie.

Cei doi voiau, de asemenea, sa dea foc unor imobile cu multi locuitori, mai scrie Assabah.