Un golden retriever, Romeo, a fost salvat de sub daramaturile casei stapanilor sai vineri seara, unde a fost blocat timp de aproape noua zile, dupa cutremurul de la 24 august din centrul Italiei, relateaza News.ro.

Caine salvat de sub daramaturi dupa cutremurul din ItaliaFoto: Captura YouTube

Cainii tin prima pagina in Italia, unde un labrador salvator a fost primit sambata in audienta de Papa Francisc.

Blocat sub daramaturi, oprite de o grinda de metal, Romeo parea linistit cand a baut primele picaturi de apa din ultimele 230 de ore, potrivit unei inregistrari video a pompierului care l-a salvat.

Atunci cand a avut loc cutremurul, inainte de zori, pe 24 august, in micul sat medieval San Lorenzo a Flaviano, un catun de langa Amatrice, stapanii lui Romeo, care dormeau la etajul al doilea, au reusit sa iasa din casa. Insa cainele, care se afla la primul etaj, a fost blocat de daramaturi.

Dupa ce l-au cautat ore in sir, stapanii lui au acceptat pana la urma sa fie evacuati din satul devastat.

Cuplul a revenit vineri seara, insotit de pompieri, sa incerce sa recupereze bunuri personale dintre ruinele casei.

Abia sosisera, cand cainele, care le-a auzit vocile, a inceput sa latre.

Pompierii au inceput imediat sa dea la o parte molozul si au scos cainele dintre daramaturi.

Nicio alta persoana nu a mai fost gasita in viata sub daramaturi in seara lui 24 august, cand Giorgia, in varsta de patru ani, a fost descoperita in viata de Leo, un caine special antrenat, care a localizat-o.

Acest labrador negru, care face parte din brigada canina a politiei, a fost primit sambata de Papa Francisc, la trei zile dupa ce a fost invitatul de onoare al unei intalniri bilaterale intre premierul italian Matteo Renzi si cancelarul german Angela Merkel.