Turcia va continua sa aplice acordul privind migratia cu Uniunea Europeana, dar nu va fi de acord cu nicio alta masura inainte ca regimul vizelor pentru cetatenii turci care calatoresc in UE sa fie liberalizat, a declarat sambata ministrul pentru afaceri europene, Omer Celik, citat de agentia DPA, transmite Agerpres.

"Da, implementam acordul privind migratia si vom continua sa-l implementam din motive umanitare", a spus el, avertizand insa ca "probabil nu va fi de ajuns in eventualitatea unor noi crize" provocate de afluxul de refugiati.

"Fara liberalizarea regimului vizelor, Turcia nu va lua parte la noi mecanisme" pentru a raspunde crizei migratiei, a subliniat Celik.

El a mai spus ca este "irational" pentru Turcia sa-si schimbe legile antiterorism - o preconditie pentru ridicarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii turci - atata timp cat se confrunta cu amenintarea terorismului. In ciuda acestui fapt, Celik a cerut blocului comunitar sa liberalizeze regimul vizelor pentru cetatenii turci.

"Mingea este acum in terenul europenilor. Noi ne-am respectat angajamentele", a mai spus ministrul turc pentru afaceri europene.