Biroul Federal de Investigatii (FBI) a publicat vineri un raport detaliat al anchetei cu privire la utilizarea unui server privat de e-mail de catre democrata Hillary Clinton in perioada mandatului de secretar de stat. Documentele includ un rezumat al interviurilor la care a fost supusa prezidentiabila democrata in timpul anchetei FBI, transmite News.ro citand Washington Post.

Hillary ClintonFoto: Captura YouTube

Un numar total de 58 de pagini au fost publicate de catre agentii FBI pentru a demostra ca investigatia in cazul fostului secretar de stat a fost una nepartizana.

Directorul FBI, James Comey, a declarat in urma cu doua luni ca nu recomanda punerea sub acuzarea a democratei pentru utilizarea serverului privat de e-mail in comunicarea unor informatii confidentiale. Desi Comey a atras atentia ca atat Hillary Clinton, cat si angajatii ei, au dat dovada de o neglijenta grava in tratarea informatiilor confidentiale, care ar fi putut sa ajunga usor in posesia hackerilor, dar nu a existat o intentie clara in acest sens.

De asemenea, agentii FBI nu au gasit nicio dovada ca serverul privat de e-mail al democratei a fost tinta unui atac cibernetic, desi hackerul roman Guccifer s-a laudat ca a obtinut cu usurinta acces la e-mailurile fostului secretar de stat.

FBI a predat documentele privitoare la investigatie catre mai multe comisii ale Congresului SUA si a cerut ca acestea sa nu fie vazute decat de persoanele care au acreditare de securitate, desi nu toate materialele ar contine informatii confidentiale.

Printre documente se numara un raport al investigatiei, precum si rezumatele interviurilor la care a fost supusa atat democrata Hillary Clinton, cat si fostii ei angajati guvernamentali.