Un nou partid politic, numit "Partidul Otoman", a fost infiintat in Turcia, acesta avand sloganul "Turcia este Liderul", transmite Hurriyet Daily News.

Partidul Otoman din TurciaFoto: Captura YouTube

Partidul, pe a carui emblema sunt scrise cuvinte in limba araba, isi propune sa "participe la urmatoarele alegeri, formandu-si in scurt timp filiale".

"Nimic nu va mai fi la fel. Vom pune totul intr-o structura institutionala", a declarat liderul partidului, Ibrahim Unye, adaugand ca vor "schimba politica din Turcia".

"In viitorul apropiat, vom avea o tabara, vom finaliza pregatirile si ne vom anunta proiectele. Vom ajunge si in cele mai indepartate locuri din tara noastra. Vom bate la fiecare usa, vom strange fiecare mana si vom patrunde in fiecare inima", a mai spus el.

Evidentiind faptul ca membrii Partidului Otoman sunt "din inima societatii turce musulmane", Unye a declarat ca ei creeaza proiecte pentru "musulmanii din Turcia si din intreaga lume".

"Vom cultiva tot pamantul harazit de stramosii nostri sub numele unitatii turco-islamice. Nimeni nu va putea sa-si bata joc pe pamant musulman", a adaugat liderul noii formatiuni.

Un numar de 30 de persoane se pot asocia si infiinta un partid in Turcia, potrivit legii partidelor politice din aceasta tara.