Un grup de baieti de la prestigiosul Colegiu Eton din Marea Britanie s-a intalnit cu presedintele rus Vladimir Putin, in timpul unei vizite la Kremlin. Acesta reuniune rara a durat cel putin o ora, timp in care Putin a discutat despre probleme mondiale cu cei 11 baieti, scrie BBCNews.

Unul dintre baieti prezenti, David Wei, a scris pe Facebook ca a trimis mai mult de 1 000 de e-mailuri pentru a participa la intalnire. El a spus ca Putin, recunoscut ca un lider dur, si-a aratat "fata umana".

Fotografii ale evenimentului postate pe retelele de socializare arata cum baietii isi strang mana cu presedintele Putin sau sunt asezati in jurul unei mese si il asculta pe liderul rus, purtand casti pentru traducere. Mai tarziu, ei posteaza o fotografie de grup, facuta se pare ca intr-o ante camera, sarbatorind ca au obtinut accesul in interiorul Kremlinului.

"Nopti nedormite ... paranoia"

David Wei scrie pe Facebook: "Mi-a luat un total de zece luni, 1 040 email-uri, 1 000 mesaje text, nenumarate nopti nedormite, paranoia constanta in timpul sesiunii, performante academice in declin... dar iata-ne aici. Baieti, intr-adevar i-am facut lui Putin o impresie profunda despre noi si el a raspuns, aratandu-ne fata lui umana".

Alt tanar prezent acolo, Trenton Bricken, a scris pe Facebook: "Doua ore de intalnire cu presedintele Putin. A fost mic in persoana, dar nu si in prezenta".

Baietii spun ca au aranjat vizita din proprie initiativa, dar detaliile raman neclare. O sugestie a fost ca intalnirea a fost facilitata de catre parintele Tihon Shevkunov, un abate ortodox rus aproapiat de Putin, care ar fi vorbit la Eton la inceputul acestui an.

Scoala, care a fost fondata in anul 1440 si-a educat 19 prim-ministri britanici, a spus intr-o declaratie: "Aceasta a fost o vizita privata a unui mic grup de baieti organizata in intregime din proprie initiativa si independent de colegiu".

Kremlinul nu a comentat.