Zeci de ceceni s-au instalat intr-o tabara, in Belarus, la frontiera cu Polonia, si se plang de faptul ca sunt "refugiati", iar autoritatile poloneze le impidica intrarea in acest stat membru al Uniunii Europene, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty, citat de News.ro.

Din acest grup de cetateni rusi din Cecenia fac parte copii, femei si batrani.

Ei au sosit la un punct de control de frontiera situat in zona rurala in apropiere de Brest luni si au instalat o tabara dupa ce li s-a refuzat intrarea in Polonia.

Membri ai grupului au declarat marti pentru RFE-RL ca nu vor ridica tabara pana cand nu vor primi o decizie oficiala din partea Guvernului de la Varsovia cu privire la intrarea lor pe teritoriul UE.

Un oficial de la Consulatul rus din Brest, Igor Koriakin, a sosit la punctul de control marti pentru a discuta cu grupul.

Sute de cetateni rusi din Cecenia, in Caucazul de Nord, s-au adunat la Brest, in ultimele luni, in spreranta sa treaca frontiera in UE si sa ceara azil politic.

Unii dintre ei au declarat pentru RFE-RL ca numarul cecenilor care vor azil in Europa a crescut din cauza reprimarii, adesea violente, la care recurge regimul prorus al liderului Ramzan Kadirov.