Ziua Limbii Romane va fi celebrata la Institutul Cultural Roman din Londra, miercuri, 31 august, printr-un eveniment dedicat celor pasionati de limbi straine si tari necunoscute, invitandu-i pe doritori sa descopere limba romana prin conversatii, dar si printr-un curs demonstrativ, informeaza Mediafax.

La finele zilelor de vara londoneze, miercuri 31 august, ICR Londra celebreaza Ziua Limbii Romane invitandu-i pe cei prezenti sa descopere limba romanica considerata a fi cea mai apropiata de latina populara, singura limba din Europa de Est ancorata in marea traditie a latinitatii.

Evenimentul, organizat la sediul Institutului din 1 Belgrave Square, va debuta cu o scurta prelegere menita sa plaseze limba si cultura romana in context european, urmata de o conversatie cu cativa dintre studentii britanici si straini din Londra care, in ultimii ani, au ales sa studieze limba romana. Acestia vor vorbi despre experienta si motivatiile lor in procesul de invatare.

Seara va culmina cu predarea unui curs demonstrativ de limba romana, ce ii va echipa pe participanti cu destule informatii lingvistice pentru a-si dori sa exploreze "tara romantei si a misterului", caracterizare atribuita Romaniei de publicatia britanica The Guardian. Cei prezenti vor putea consulta manualele de limba romana disponibile pe rafturile bibliotecii ICR Londra.

Evenimentul constituie o avanpremiera la cursul intensiv de limba romana pe care ICR Londra isi propune sa il lanseze in toamna acestui an. Initiativa survine numeroaselor solicitari si interesului crescut pentru cultura romana in randul britanicilor, iar cursul va fi predat de profesori de la universitati londoneze.