Universitatea Panamericana din Mexic a confirmat luni ca lucrarea de diploma in Drept a presedintelui mexican Enrique Pena Nieto, sustinuta in urma cu 25 de ani, contine mai multe fragmente plagiate, relateaza AFP, citata deAgerpres.

Intr-o astfel de munca universitara, exista "cinci forme de utilizare a ideilor altuia", printre care "reproduceri textuale fara indicarea sursei citate in josul paginii sau la bibliografie", indica universitatea intr-un comunicat.

Aceasta institutie privata catolica, subordonata Opus Dei, a analizat teza lui Enrique Pena Nieto dupa dezvaluirile site-ului de investigatii Aristegui Noticias conform carora lucrarea presedintelui contine in proportie de 28% texte plagiate sau citate necorespunzator. Examinarea lucrarii a permis identificarea unor "reproduceri textuale in care autorul este citat in mod ambiguu sau imprecis", confirma comunicatul.

Universitatea Panamericana precizeaza totusi ca se afla "in fata unui fapt consumat asupra caruia este imposibil sa se mai intervina", adaugand ca reglementarile generale "nu sunt aplicabile fostilor studenti".

In fata acestui caz "fara precedent", institutia a decis sa consulte Universitatea Autonoma din Mexic (UNAM), cea mai mare universitate din tara, in legatura cu pasii de urmat. Polemica a izbucnit in Mexic in contextul in care popularitatea lui Pena Nieto este la cel mai scazut nivel din cei patru ani de cand se afla la putere, beneficiind de numai 23% opinii favorabile, conform unui sondaj recent publicat de cotidianul Reforma.