O lege anti-burkini ar fi neconstitutionala si ineficienta si ar risca sa creeze "tensiuni ireparabile", a afirmat duminica ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, intr-un interviu pentru cotidianul La Croix, potrivit AFP.

Guvernul francez "refuza sa legifereze in aceasta chestiune", a subliniat oficialul francez.

Interdictia de a purta burkini, decisa recent in Franta de mai multe primarii, a fost suspendata vineri de Consiliul de stat, cea mai inalta instanta administrativa a tarii.

Instanta a analizat joi solicitarea unei grupari pentru drepturile omului de a respinge interdictia asupra burkini impusa in orasul mediteraneean Villeneuve-Loubet.

Potrivit sistemului francez, judecatorul va decide doar daca exista suficiente motive pentru a actiona de urgenta suspendand temporar interdictia pana poate fi luata o decizie asupra legalitatii sale.

Mai multe primarii din sud-estul Frantei, printre care cele din Nisa si Frejus, au anuntat mentinerea ordonantelor de interzicere a costumului de baie musulman, burkini, in pofida deciziei prin care Consiliul de Stat, cea mai inalta jurisdictie administrativa a tarii, a suspendat vineri o masura similara adoptata de o municipalitate de pe litoralul mediteranean, Villeneuve-Loubet.