Cel putin 16 muncitori imigranti din Kirghizstan au murit intr-un incendiu produs inr-un depozit din Moscova, apartinand unei edituri, au anuntat autoritatile ruse, potrivit The Guardian. Potrivit Russia Today, o alta victima gasita in cladire a decedat la spital, bilantul mortilor ajungand la 17.

Incendiu la un depozit din MoscovaFoto: Captura RT

Pompierii au ajuns la fata locului sambata, la ora 8:00, constatand ca focul cuprinsese deja circa 200 metri patrati din depozitul amplasat inr-o zona industriala din capitala Rusiei.

Incendiul s-a declansat la etajul 4 al cladirii, care ar fi apartinut unei edituri. Focul a fost stins in jurul orei 10:00.

"In timp ce incendiul era stins, echipajul a gasit o incapere al carei acces spre exterior fusese taiat de flacari. Pompierii au daramat zidurile si au gasit 16 morti", a comunicat pentru agentia Tass, servicul de presa pentru regiunea Moscova al Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Un reprezentant al serviciului, Ilia Denisov, a declarat ca muncitorii proveneau din fosta republica sovietica Kirghizstan.

Un jurnalist AFP prezent la fata locului a vazut peste 30 de muncitori imigranti adunati in fata depozitului, unii dintre ei plangand in asteotarea vestilor despre cei alati in cladire cand au izbucnit flacarile.

Se crede ca incendiul a fost provocat de o lampa sparta dintr-o incapere in care se aflau cantitati mari de lichid inflamabil si produse din hartie.