Fondul International pentru Dezvoltare Agricola (FIDA) a rezervat 500 de milioane de dolari pentru dezvoltare rurala in 40 de tari africane, in 2016, a declarat vineri presedintele FIDA, Kanayo Nwanze, agentiei Xinhua.

"FIDA a stabilit prioritatile transformarii rurale in Africa, deoarece este un proces de dezvoltare cuprinzator, care nu include doar dezvoltarea agricola, ci si dezvoltarea economica si sociala", a declarat Nwanze, care a participat la o conferinta a Bancii Mondiale privind viitorul alimentatiei in Africa sub-sahariana, potrivit Agerpres.

Fondurile vor fi utilizate pe lantul valoric al agriculturii pentru consolidarea organizarii fermierilor in vederea accesului pe piete.

Majoritatea populatiei sarace din Africa traieste in zonele rurale, a precizat seful agentiei ONU pentru agricultura, al carei scop este eradicarea saraciei in aceste zone din tarile in curs de dezvoltare. Investitiile FIDA sunt dirijate de cerere, astfel incat sa se incadreze in politicile nationale: "Noi nu implementam proiecte. Guvernele si beneficiarii proiectelor le implementeaza", a explicat el.