Exercitiile navale ruso-chineze vor avea loc in Marea Chinei de Sud, in perioada 12-19 septembrie, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Apararii, Wu Qian, citat de site-ul agentiei Tass.

"Operatiunile defensive comune vor fi obiectivul principal al acestui exercitiu in largul marii", a declarat Wu Qian, citat de site-ul Ministerului Apararii chineze.

Potrivit oficialului chinez, Rusia si China vor avea o serie de conferinte in Zhanjiang, provincia Guandong din sudul Chinei, in privinta efecturarii unor exercitii militare si asupra stabilirii planului si masurilor de protejare a mijloacelor de comunicare si oferirea de suport logistic, potrivit Mediafax.

"Ambele parti au explorat locul in care vor fi efectuate exercitiile navale si infrastructura asociata acestora", a adaugat Wu Qian.

Potrivit capitanului Vladimir Matveiev, sef de suport informational al Districtului Militar din Est al serviciilor de presa, Flota rusa din Pacific si cea chineza se vor concentra asupra masurilor de asigurare a protectiei ambarcatiunilor navale si sustinerea unei operatiuni la care vor participa autovehicule de lupta ce se pot deplasa pe uscat si prin apa in Marea Chinei de Sud.