O nava a americana a tras trei salve de avertisment dupa ce o nava iraniana rapida s-a apropiat miercuri de doua nave americane in nordul Golfului, a declarat joi un oficial american din domeniul apararii, citat de Reuters.

Oficialul citat, care s-a exprimat sub protectia anonimatului, a declarat ca s-au tras trei salve de avertizare cu o arma de calibrul 50, dupa ce lansarea de rachete de semnalizare nu a avut efect, potrivit Agerpres.

Incidentul a implicat initial trei nave iraniene, dar la momentul la care s-au tras focurile de avertisment se mai afla in zona o singura nava, a precizat oficialul citat. El a precizat ca la un moment dat vasul iranian s-a apropiat la 200 de yarzi (193 de metri) de nava americana. Anterior CNN a relatat ca nava americana a tras focurile de avertisment in apa dupa ce nava iraniana nu a plecat in urma unei scurte conversatii radio.

SUA au raportat miercuri un alt incident in care pretind ca nave iraniene au hartuit marti o nava militara americana in apropierea stramtorii Urmuz.