Donald Trump s-a folosit de miercuri noapte de Nigel Farage, arhitectul deciziei britanice de iesire din UE, pentru a incerca sa contracareze scaderea din sondaje, scrieThe Guardian.

Farage, prezent la un miting electoral al lui TrumpFoto: Captura YouTube

In timpul discursului sau din Mississippi, Trump a descris Brexitul ca un pas spre independenta si l-a comparat cu campania sa, declarand ca daca va ajunge presedinte al Statelor Unite va realiza “independenta SUA”.

El l-a introdus pe Farage ca liderul Ukip care s-a luptat cu UE, desi pronosticurile ii erau impotriva.

“Am ajuns la acei oameni care nu votasera in viata lor dar au crezut si au iesit la vot si au votat pentru Brexit pentru a-si lua tara inapoi, pentru a recastiga controlul frontierelor si pentru a-si recastiga madria si respectul de sine”, a spus Farage.

Audienta a parut usor nedumerita de aparitia lui Farage pe scena, dar Trump l-a primit calduros si a stat langa el cand vorbea.

Implicarea lui Farage este parte a noii strategii a lui Trump, in centrul careia se afla noul sef de campanie al republicanului, Stephen Bannon. Bannon a fost directorul site-ului Breibart inainte sa fie angajat de Trump, si este un suporter entuziast al Brexitului.

Inainte de mitingul electoral al lui Trump un scurt sondaj printre cei prezenti a aratat ca opt din zece nu auzisera niciodata de Farage sau de Brexit.

Farage nu a declarat clar ca il sprijina pe Trump, dar a adaugat: “Voi spune asta: Daca as fi un cetatean american, nu as vota pentru Hillary Clinton nici daca m-ati plati”.