Coreea de Nord: Tirul cu racheta a fost un "succes imens", considera Kim Jong-Un
Gratie acestui tir, care a provocat indignarea vecinilor statului nord-coreean si a SUA, Coreea de Nord a "intrat in avangarda puterilor militare care au capacitatea de atac nuclear" si SUA sunt de acum "in raza de actiune" a rachetelor Phenianului, a declarat Kim Jong-Un, citat de AFP.
Phenianul a lansat miercuri, de pe un submarin, o racheta de tipul SLBM, care a parcurs in jur de 500 km in directia Japoniei, o distanta care o depaseste cu mult pe cea a rachetelor anterioare de acest tip. Capacitatea reala a SLBM face sa creasca amenintarea nucleara nord-coreeana, in sensul ca Phenianul si-ar putea spori potentialul de descurajare mult in afara peninsulei coreene. Kim a subliniat necesitatea de a intensifica eforturile de a dobandi o racheta balistica echipata cu un ogiv nuclear operational in scopul de a "face fata unui razboi total (...) si nuclear neasteptat" cu Statele Unite imperialiste, potrivit KCNA.
"Nu stiu ce remarci ridicole vor face SUA si acolitii lor cu privire la acest test, dar pot spune ca prin actiunile lor necugetate ele nu fac decat sa-si grabeasca autodistrugerea", a mai spus Kim Jong-Un.
Armata sud-coreeana a calificat drept o "provocare serioasa" noua racheta a Phenianului, adaugand: "Vom reactiona cu fermitate si severitatea la orice provocare".
Rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului sa-si dezvolte programul balistic, dar Coreea de Nord si-a multiplicat testele cu racheta de la al patrulea experiment nuclear in luna ianuarie.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi