Echipele de salvare au lucrat toata noaptea de miercuri spre joi incercand sa gaseasca prin moloz supravietuitori in urma cutremurului puternic care a lovit miercuri centrul Italiei. Cel putin 247 de persoane au murit, potrivit unui nou bilant anuntat joi dimineata, scrie AP. Intre victime sunt si doi romani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institului american de geofizica (USGS) a anuntat ca un nou seism evaluat la 4,7 pe scara Richter a avut loc miercuri noaptea la 7 km de orasul Norcia, grav afectat de cutremurul de miercuri. Iar un alt seism cu magnitudinea 4,6 a fost inregistrat la 10 km de Arquata del Tronto, de asemenea grav lovit miercuri.

Numarul victimelor este de astept sa creasca si in urmatoarele ore, avand in vedere ca sunt multi oameni dati disparuti.

Dintr-un hotel, care s-a prabusit miercuri in micul oras Amatrice in timp ce acolo erau aproximativ 70 de persoane au fost recuperate doar sapte victime pana in prezent, a declarat joi primarul orasului care a fost unul dintre cele mai grav afectate de cutremur.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a distrus casele si drumurile dintr-o zona de asezari montane aflate la 140 km de Roma. A fost suficient de puternic pentru a fi simtit in Bologna si Napoli, fiecare aflate la mai mult de 220 km. distanta de epicentru.

Premierul Matteo Renzi a anuntat ca joi cabinetul sau se va intalni pentru a decide masuri care sa ajute comunitatile afectate.