Mai multe focuri de arma si explozii au fost auzite miercuri la Universitatea Americana din Afganistan, cu sediul in capitala Kabul, a anuntat un reprezentant al Ministerului afgan de Interne, precizand ca barbati inarmati au atacat cladirea, informeaza Reuters. In cladire sunt blocati profesori straini si sute de studenti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Joi, ora 6:30: Atacul s-a incheiat joi. Cel putin 12 persoane intre care 7 studenti au murit, iar mai mult de 44 de persoane au fost ranite, intre care 33 de studenti. Vezi aici mai multe informatii.

Seful politiei locale, Abdul Rahman Rahimi, a declarat ca printre victime este si un gardian, si ca aproximativ 700 de studenti au fost salvati. Rahami a mai spus ca un profesor strain a fost ranit.

Atacul nu a fost revendicat.

Ora 20:13 O persoana a murit si 14 au fost ranite pana acum in atacul asupra universitatii din Kabul, informeaza reprezentantii spitalelor din capitala afgana.

Studentii prinsi in cladire spun ca au auzit explozii si focuri de arma.

"Suntem blocati intr-o sala de clasa impreuna cu alti studenti. am auzit explozii, se trage in apropiere", a relatat un student intr-o discutie telefonica cu AFP.

Potrivit reprezentantului ministerului, membri ai trupelor de elita afgane au inconjurat complexul universitar iar focurile de arma continua.

Potrivit unor informatii preliminare furnizate de martorii oculari, este vorba de mai multi atacatori iar unii dintre ei poarta veste cu explozibili, a adaugat oficialul afgan.

"Mai multi barbati inarmati au atacat Universitatea Americana din Kabul iar martorii au relatata ca au auzit focuri de ama si explozii. (Atacatorii - n.red.) Sunt in complex, unde se afla profesori straini si sute de studenti", a precizat reprezentantul ministerului.

Universitatea aflata la periferia Kabulului a fost infiintata in 2006 pentru a oferi cursuri de arte dupa sistemul din Statele Unite si are mai mult de 1.000 de studenti inscrisi in prezent.

Ahmad Shaheer, student in cadrul universitatii, a declarat telefonic pentru Reuters ca este blocat in cladire.

"Suntem blocati in clase si se aud spontan focuri de arma", a declarat studentul.

Este pentru a doua oara luna aceasta cand universitatea sau ppersonalul sau au fost atacate.

Doi profesori, un american si un australian, sunt in continuare dati disparuti dupa ce au fost rapiti, sub amenintarea armei, in data de 7 august, de pe un drum aflat in apropiere.

Revenim cu detalii